Nővérem szülinapja május 3.
Nővérem kedvence az eper,így a tortában az már tuti főszereplő,én meg imádom a csoki-eper kombót,így már csak egy ütős csokikrémre volt szükségem,amit Mummy blogjában meg is találtam:csoki trüffel krém:
A trüffel krémet Vili már előre elkészítette (mivel 1 éjszakát állnia kell).
900ml tejszín (lehet fele állati, fele növényi, vagy csak növényi)
650gr étcsokoládé
90-100gr cukor
Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a csokoládéval simára keverjük. Az elkészült híg krémet 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnapra a krém besűrűsödik. Habverő géppel a legalacsonyabb fordulatszámon kezdjük el keverni, majd ha kezd fodrozódni, emeljünk a fordulatszámon. Vigyázzunk, mert ha túl sokáig keverjük, ki fog csapódni. Annyira keverjük ki, hogy éppen csak tartása legyen.
Nővérem kedvence az eper,így a tortában az már tuti főszereplő,én meg imádom a csoki-eper kombót,így már csak egy ütős csokikrémre volt szükségem,amit Mummy blogjában meg is találtam:csoki trüffel krém:
A trüffel krémet Vili már előre elkészítette (mivel 1 éjszakát állnia kell).
900ml tejszín (lehet fele állati, fele növényi, vagy csak növényi)
650gr étcsokoládé
90-100gr cukor
Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a csokoládéval simára keverjük. Az elkészült híg krémet 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnapra a krém besűrűsödik. Habverő géppel a legalacsonyabb fordulatszámon kezdjük el keverni, majd ha kezd fodrozódni, emeljünk a fordulatszámon. Vigyázzunk, mert ha túl sokáig keverjük, ki fog csapódni. Annyira keverjük ki, hogy éppen csak tartása legyen.
Erre a tortára egy újabb virágot is készítettem,orchideát.Nem volt könnyű ,főleg hogy a szükséges szerszámok még nincsenek birtokomba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése