Keresés ebben a blogban

2011. július 3., vasárnap

csúnya, de finom...

Egyik barátnőm ismerőse megkeresett,hogy egyik barátja nagyon szereti A bolygó neve halál c. filmet,és hát alient(predátort)szeretne neki, keresgéltem a neten,hogy kb hogyan nézhet ki egy ilyen torta,csak egyet találtam,de az nem nagyon tetszett,a megrendelőnek se,és hát kértem keressen egy képet,ami lehet az alap.
Keresett...mondom a mélyvízbe dobsz rögtön...mutatom:
eltelt pár nap mire sikerült végig gondolni,ráhangolódni erre a mintázatra,még sose csináltam ilyet,ki kellett találnom,hogyan csinálom meg,ráadásul kicsiben,merthogy 10 szeletes tortára kellett.....végül maga a testet a kókuszgolyó tésztájából alakítottam ki,egyrészt mert nem romlandó anyagokból is ki lehet gyúrni,másrészt időben el kellett kezdenem,hogy kész legyek.megformáztam bevontam,majd elkezdtem a bordákat kialakítani....ahogy alakult egyre jobban belejöttem,majd kész lett,


már csak a festés hiányzott:
(a sötét a kép,a világos a fondant).

Itt először használtam Unidec-t,azt csak azért mert Lidl-be nem kaptam fehér pillecukrot.Kicsit lágy volt,pedig ez a keményebb volt.

Másnap elkezdtem a tortát,feketeerdő volt a kérés,de a neten leginkább csak a tejszínhabos-meggyes verziót találtam,nekem meg az az igazi amibe még csokikrém is volt,így csináltam még bele trüffelkrémet.
És aztán életrekeltettem a szörnyet ,festés után nagyon meg voltam elégedve vele:
Majd bevontam a tortát világosszürke unideccel,és rátettem a a szörnyet,de nagyon kontrasztos lett,így kitaláltam hogy a körbefutó gerinc-farok egészen a tortaaljáig és még ott is körbe menjen,majd még ettől se lett épp tetszetős,ezért gondoltam megfestem.....nekem nagyon tetszett a végeredmény,az ünnepelt is teljesen odáig volt,nem lehetett megenni a szörnyet,elrakta hogy mutogathassa...

2 megjegyzés: